Fekete föld

Fekete föld

A fekete föld tulajdonságai

A fekete föld egy rendkívül elterjedt talajfajta, ami főleg a mérsékelt éghajlatú területeken jellemző. A természetes füvön vagy gyepen kívül élőhelyet találnak rajta maguknak a kisebb cserjék, fák és kisebb csoportjaik. Összetételét tekintve ez a föld típus nagyon sok humuszt tartalmaz. Tapintásra könnyen elmorzsolható szerkezetű. Az évszakok váltakozása, a nyári szárazság és őszi csapadékos időjárás szerves anyagban gazdag földet eredményez. Tápanyagokban bővelkedő talaj vízgazdálkodás szempontjából is kiváló.

A fekete föld alkalmazása

Ezeket a természetben fellelhető jó minőségű talajokat a mezőgazdaság termelésre hasznosítja. Hatalmas területek találhatók hazánkban is fekete földből. Ezen kívül a telek és kert tulajdonosok is előszeretettel használják, mivel kifejezetten jó földnek számít új termőréteg létrehozására. Kiváló termőföld amin rengeteg féle zöldség és növény képes megteremni.

Föld rendelés és szállítás

Telekre vagy kis kertbe, kevesebb vagy egész nagy mennyiségű fekete földet is házhoz szállítunk. Lehet a helyszín hegyen vagy völgyben, teherautóink mindenhová időben leszállítják a megrendelt földet.

Ömlesztett anyag árak

Az összes nálunk rendelhető föld fajta a maga kategóriájában a legjobb minőségű földek közé tartozik. Árban is abszolút versenyképes mindegyik föld fajtánk. A hazai piacon az egyik legkedvezőbb köbméter áron kínáljuk őket minden kedves vásárlónknak. Amennyiben tőlünk vásárol földet garantáltan jól jár. Áraink a kalkulátorban tételesen szerepelnek.

Call Now Button