Termőföld fajták

Termőföld fajták

Termőföld fajták alkalmazása

A termőföld fajták más és más területen alkalmazhatók, illetve felhasználásuk módja is különböző. Vannak bizonyos föld típusok amelyeket kizárólag területek feltöltésére érdemes használni, és olyanok amiket zöldség-gyümölcs termesztésre. Ilyen többek között a kerti föld vagy éppen a trágyás föld. A következőkben végig vesszük a Termőföld Király kínálatát, és egyben a termőföldek tulajdonságairól is ejtünk pár szót.

Termőföld fajták név szerint

Natúr föld

A natúr földet normál földnek is nevezik a hétköznapi nyelvezetben. Közvetlenül a kitermelés helyszínéről nyersen kerül tovább szállításra. Töltőföldnek vagy különböző területek talaj utánpótlásának tökéletes. Ugyanakkor füvesítéshez és tereprendezéshez is nagyszerű választás. Összetételét tekintve általában tartalmazhat növény eredetű hulladékot, mint a faágak és egyéb gyomok. Rendszerint nagyobb földdarabok is megtalálhatók benne.

Darált föld

A darált föld a natúr föld rögöktől mentesített változata. A kitermelés után ledarálják egy erre a célra kifejlesztett gépsoron, így a nagyobb földrögök eltűnnek. A szállítást követően már csak szét kell teríteni és gereblyével eligazítani. Füvesítéshez jól alkalmazható.

Termőföld komposzttal

A darált földhöz adva a komposzt felvértezi minőségi tulajdonságokkal az így kapott földkeveréket. A talaj felső rétegeit fedik le vele, ami így már alkalmassá válik növényültetésre, füvesítésre.

Trágyás föld

A trágyával dúsított natúr termőföld megnöveli a tápanyagtartalmát az így kapott földnek. Ez a típus már teljes mértékben alkalmazható zöldség- és gyümölcstermesztéshez. Kiváló talajfrissítő ömlesztett anyag. Kertekben is nagyon jó szolgálatot tesz.

Komposztos trágyás föld

Ez a földek közül az egyik legjobban felturbózott. A komposzt és a trágya a ledarálását követően kerül hozzáadva a földhöz. Rengeteg ásványanyag és tápanyag tartalom keletkezik ezáltal. Szinte mindenféle növény és gyümölcs termesztésére alkalmas termőföld a komposztos trágyás föld.

Call Now Button