Natúr föld

Natúr föld

Natúr föld jellemzői

A natúr föld a bányák legfelső rétegéből munkagépekkel összehordott ömlesztett anyag. Nagyjából a kitermelés úgy néz ki, hogy buldózerek letolják a bánya tetejét borító földréteget, majd ezt hordják össze. Ez a kitermelt föld típus teljesen nyers, darabos szerkezetű föld. Általában tele van növényi hulladékkal, ami természetes velejárója, hiszen a viharos szél, majd az eső belemossa a talajba a faágakat és minden mást. Mezőgazdasági, építőipari– és útépítő cégek, földekkel és telkekkel rendelkező vállaltok vagy magánszemélyek részére egyaránt nélkülözhetetlen.

Natúr föld felhasználása

A natúr föld vagy normál föld leginkább területek feltöltésére és tereprendezésre alkalmas, ezért is nevezik többek között töltőföldnek is. Ugyanakkor termőrétegek kialakítására is szokás használni, azonban a talajfeltöltésnél óvatosan kell vele bánni. Csak megfelelő arányban szabad vegyíteni a meglévő termőfölddel. Előtte érdemes eldolgozni a nagyobb földdarabokat akár egy gereblyével, és utána egyenletesen szétteríteni mindenhol. A jól eldolgozott föld immáron.

Tereprendezés szempontjai

Elsőként figyelembe kell venni, hogy milyen munkafolyamatot szeretnénk elvégezni. Építkezés előtt vagy azt követően szükséges a töltőföld a terep feltöltéshez, netán a kialakítandó kerthez akarjuk használni a natúr földet. Ilyen értelemben megkülönböztetünk durva és finom tereprendezést. Kertekben kisebb területeket alakítunk, míg mondjuk ház- és útépítés, javítás közben lényegesen nagyobb mennyiségek kerülnek bedolgozásra.

Normál föld ára

Az összes nálunk vásárolható föld típus m3 ára megtekinthető a kalkulátorunkban. Csak néhány kattintás, és már ki is számolható a teljes fizetendő végösszeg a szállítási díjjal együtt.

Call Now Button