Tőzeges föld

Tőzeges föld

Tőzeges föld előállítása

A tőzeges föld egy földkeverék. A bányákból munkagépek segítségével kinyerik a tőzeget amit utána szállítószalagokon keresztül felhalmoznak. Korábban kézzel ásták ki őket, majd az emberi munkaerőt lassacskán felváltották a gépek. Így mára ebből egy egész iparág nőtte ki magát. Iparilag állítják elő a megfelelő tőzeggel dúsított földet. A gyártási folyamat olcsó, és mivel nagy mennyiséget használnak fel a kertészetek is, rendkívül népszerű termőföld fajta.

Tőzeges föld tulajdonságai

A mesterséges tőzeges föld könnyű és laza szerkezetű, amiben sok a rostos anyag. A hagyományos földdel szemben végtelen mennyiség állítható elő belőle rövid idő alatt. Összetételének csak kis része maga föld, míg a legnagyobb százalékát a tőzeg teszi ki. Például a virágföldeknél amit a szobanövényekhez használnak, a tőzeg elérheti a 95% feletti arányt is. Minőségben minden igényt kielégít a termesztők számára.

Mi a tőzeg?

A tőzeg üledékes talaj, de talajképző kőzetnek is nevezik. Az elhalt növények maradványaiból képződik lebomlás útján. Ezek a kémiai folyamatok a talajt megtöltik szerves anyagokkal. Előfordulási helyei lápok, kiszáradt lápok területei, nádasok, sekély tavak partjai. A linkre kattintva bővebben is olvashat a tőzegről.

Termőföld rendelés és szállítás

A Termőföld Király a tőzeggel kevert földet is kiváló áron kínálja meglévő és leendő vásárlóinak. A megrendeléseket azonnal lelehet adni a telefonszámunkat tárcsázva. A kiszállítás pedig a rendelés után akár még aznap megvalósulhat.

Call Now Button