Kerti föld

Kerti föld

Kerti föld minősége

A kerti föld típus nem minden esetben jelenti azt, hogy ezzel a talajjal nem kell egyáltalán foglalkozni, csak leterítjük és már mehet is a zöldség termesztés. Ahogy az is fontos szempont, hogy mennyire van árnyékban, illetve éri napfény az adott területet, úgy a talajfajta megválasztása sem mindegy. A növények alkalmazkodnak a talajokhoz ugyanúgy, mint a napfényhez vagy annak hiányához. A kertben lévő talaj elraktározza a tápanyagokat amit a növények aztán a gyökerükön keresztül magukba szívnak. Nem utolsó sorban a vízellátást is biztosítja a növények számára. Azonban nem minden talajban van alapból meg minden fontos összetevő. Ilyen esetben javításra szorul. A komposzt nagyon sokat segít, de indokolt esetben még homokot, kavicsot is hozzá lehet adni. Ezek a kőzetek nem tartalmaznak meszet. A kavicsok és a homok kvarcit szemekből állnak. Természetesen minden talajjavítás előtt alaposan fel kell mérni, hogy mire van szükség.

Kerti föld talajfajták

Az ideális kerti föld tápanyagokban gazdag talaj, és szerkezetét tekintve humuszos. Jó a vízáteresztő képessége, azaz nem áll meg benne a víz. Mindenhová eljut ahová csak kell. Talajtípusokat megkülönböztetünk egymástól. Iszapos és agyagos, nehéz agyagpalás, homokos talajok kategóriákba soroljuk őket.

A homokos talaj málik és szétporlad az ember kezében, nem tapadós a föld, szétesik a szerkezete.

Az agyagos talaj esetében már a tapadással nincsenek gondok, könnyebben formázható föld.

Az agyagpalás talaj minden tekintetben a legjobb. Jól tapad és tetszés szerint formázható.

Talajminta vétel a kertből

Ez egy nagyon hasznos eljárás tud lenni. Főleg akkor, ha valaki zöldséget szeretne termeszteni. A kerti föld pH értékből kiderül, hogy mennyire savas a talaj, valamint a tápanyagtartalom is nyilvánvalóvá válik. A talajvizsgálatra vannak szakosodott kertészetek, ahová a mintát belehet vinni. Ezzel a módszerrel a kerti talaj összes tulajdonsága kiderül.

Kerti föld ár, rendelés és szállítás

A Termőföld Király gondoskodik arról, hogy az egyik legjobb áron jusson hozzá mindenki a kerti földhöz. Megrendeléseket telefonon keresztül vesznek fel kollégáink. A szállítási díjak változnak a települések távolságának függvényében. Mindennek az ára kiszámolható kalkulátorunkban.

Call Now Button